arrow-right angle-down-sx angle-down-dx menu-hamburger search
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test

TOP CONTENT

1. Giriş

Bu Politika, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. Şirketinin, veri sorumlusu (“Veri Sorumlusu” ya da “Şirket”) sıfatıyla https://tr.prysmiangroup.com/ web sitesi (“Web Sitesi”) çerezleriyle nasıl kişisel verileri topladığını ve işlediğini açıklamak ve Web Sitesini ziyaret eden kullanıcılara (“Kullanıcı”) çerez kullanım seçenekleri hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu politika bağlamında 'çerezler' terimi aynı zamanda kanunlar çerçevesinde öngörülen benzer teknolojileri de kapsar (örneğin şeffaf gifler de dahil olmak üzere genellikle "flash cookies", web işaretçileri (web beacons) ya da buglar olarak adlandırılan Yerel Paylaşımlı Nesneler).

Bu araçlarla toplanan bilgiler, Şirketin, bazı durumlarda söz konusu bilgileri, üçüncü taraflarca saklanan verilerle (örneğin, web sitesine bağlanan kişilerin kullandığı bilgisayarların IP adresi, DNS ve kayıt numaraları gibi) eşleştirerek Kullanıcıyı tanımasına olanak verir. Bu veriler sadece istatistikî amaçlar için kullanılır ve işlenir.

Bu belge, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve 2016/679 sayılı AB Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) de dahil olmak üzere yürürlükteki veri koruma kanunu uyarınca Şirketin  Gizlilik Politikası 'nın ayrılmaz ve önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla bu belgeyi okumanızı özellikle tavsiye ederiz.

2. Çerez Nedir?

Çerezler, bir kullanıcı, web sitesini ziyaret ettiğinde kullanıcının cihazına depolanan, genellikle harf ve sayılardan oluşan küçük metin dosyalarıdır. Kullanıcı Web sitesini tekrar ziyaret ettiğinde, çerezler kaynak web sitesine geri gönderilir. Çerezler web sitesinin, Kullanıcı'nın cihazını hatırlamasına olanak verir.

Çerezler ve benzer teknolojiler uzun zamandır kullanılmaktadır ve özellikle çerezler, birçok çevrimiçi hizmetin sağlanmasında önemli bir rol oynarlar. Dolayısıyla kanunlar, bu tür teknolojilerin kullanılmasını yasaklamaz ancak kullanıcıların, çerezlerin kullanımı ve kullanımından kaynaklanabilecek sonuçlar hakkında bilgilendirilmesini ve çerezleri reddetme seçeneğinin sunulmasını şart koşar.

2.1   Farklı Çerez Türleri

Oturum çerezleri ve kalıcı çerezler

Çerezler, bir tarayıcı oturumunu kapattığınızda otomatik olarak silinebileceği gibi (oturum, tarayıcı penceresini açtığınız başlar, tarayıcı pencerenizi kapattığınızda sona erer) daha uzun bir süre boyunca da depolanabilirler.

Oturum çerezleri – Kullanıcının, oturum sırasındaki hareketlerini ölçmek için kullanılır. Örneğin kullanıcının sitede gezinirken alışveriş sepetine eklediği ürünleri hatırlamak gibi çeşitli amaçlar için kullanılırlar. Aynı zamanda internet bankacılığını kullanırken güvenliği sağlamak ya da web posta kullanımını kolaylaştırmak için de kullanılabilirler. Oturum çerezleri, tarayıcı kapatıldığında silinir.

Oturum çerezleri olarak adlandırılan ve Kullanıcı'nın cihazında kalıcı bir şekilde depolanmayan ve tarayıcıyı kapattığı anda otomatik olarak silinen bu çerezler sadece belirli bir oturumu tanımlayan verileri aktarmak ve kullanıcının web sitesinde güvenli ve verimli bir şekilde gezinmesine olanak vermek amacıyla kullanılır. Bu Web Sitesinde kullanılan oturum çerezleri sayesinde, Kullanıcıların web sitemizi ziyaret ederken yaşayabileceği olası gizlilik ihlallerini önlemek için başka yöntemlere başvurulmasına gerek kalmamaktadır.

Kalıcı çerezler – tarayıcı kapatıldıktan sonra kullanıcının cihazlarında depolanmaya devam eden çerezlerdir, kullanıcıların site içindeki ya da farklı web sitelerindeki hareketlerini ve tercihlerini hatırlamak için kullanılır. Kalıcı çerezler, kullanıcıların internet sitesini ziyaret ederken yaptıkları tercihlerin ve seçimlerin hatırlanması da dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

Birinci ve üçüncü taraf çerezleri – 'Çerezler, o çerezleri depolayan web siteleri ya da alan adıyla ilişkili olarak Birinci' ya da 'Üçüncü' taraf çerezler olarak adlandırılır. Birinci taraf çerezler kullanıcının ziyaret ettiği sitelerin oluşturduğu çerezlerdir (URL penceresinde görüntülenen web sitesi), diğer bir deyişle   https://tr.prysmiangroup.com/  tarafından oluşturulan çerezlerdir. Üçüncü taraf çerezler ise kullanıcının ziyaret ettiği site dışındaki siteler tarafından oluşturulur: diğer bir deyişle   https://tr.prysmiangroup.com/  web sitesi dışındaki siteler tarafından oluşturulan çerezlerdir. Bir kullanıcı bir Web Sitesini ziyaret ederken başka bir şirket bu web sitesine bir çerez depolarsa, söz konusu çerez üçüncü taraf çerez olarak adlandırılacaktır.

3. Çerezlere Onay Verilmesi

Internet ve Web Sitesinin doğru işlemesi için bazı çerezlerin kullanımı kesinlikle zorunludur ve bu çerezlerin kullanımı için Kullanıcı'nın izninin alınması gerekmez, örnek olarak iş yükünü birden fazla bilgisayar arasında dağıtarak bir sayfa içeriğinin hızlı ve etkin şekilde yüklenmesini sağlayan çerezler ya da güvenliği sağlayan çerezler verilebilir.

Diğer çerezler ise makul surette gerekli ya da önemli olan ancak kullanımı zaruri olmayan ve dolayısıyla Kullanıcı izninin alınmasını gerektiren çerezlerdir.

Kullanıcı'nın izni bu web sitesinde uygulanan farklı yöntemler ile alınır. Bu yöntemlerden bir tanesi, çerezlerin kullanımını açıklayan ve sitenin giriş sayfasında yayınlanan çerez banner’ı üzerindeki özel kutuya tıklamaktır.

Çerezlerin kullanılması için verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz, ancak bu web sitesinin bazı fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir.

4.   Kullandığımız çerezler

Prysmian, bu Web Sitesini işletirken, Kullanıcılara hizmet sunmak, Kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve aynı zamanda çeşitli nedenlerle toplanan verilerle ilgili toplu istatistikler geliştirmek için çerezler kullanır.

Bu çerezler, kullanıcılarımızı ayırt edebilmemize olanak verir ve böylelikle Web Sitemizde gezinirken sizlere çok daha iyi bir deneyim sunmamıza ve sitemizi sürekli geliştirmemize yardımcı olur.

Veri Sorumlusu tarafından kullanılan çerezler "teknik" ve "analitik" çerezlerdir:

a. teknik çerezler: Web Sitesinde gezinebilmek ve belirli fonksiyonları kullanabilmek (örneğin sayfalar arasında ilerlemek vs.) için gereklidir.

b. analitik çerezler: siteye erişimlerin istatistiki analizi için gereklidir. Bilgiler toplu olarak toplanır.

Aşağıdaki tabloda analitik çerezlerle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Web Sitemizde Facebook, Linkedin Pixel çerezleri kullanılmaktadır; bu çerezler, Prysmian Group'a, Facebook ve Linkedin sosyal medya platformlarında yayınlanan reklamlar sonucunda kendi web sitesinde gerçekleşen sohbetleri takip etmek olanağı vermektedir.

cerez01.jpg

Kullandığımız çerezlerden bir kaç tanesi, üçüncü taraf çerezlerdir. Bu tür çerezler için izin alma süreci daha karmaşıktır ancak Veri Sorumlusu, Kullanıcıların cihazlarında kaydedilecek çerezlerle ilgili bilinçli seçimler yapabilmeleri için onlarla doğru bilgileri paylaşmaya gayret eder.

Üçüncü taraf çerezlerin cihazlarında depolanmasını istemeyen kullanıcılar, diledikleri zaman  bu bağlantıya  tıklayarak (lütfen gizlilik politikasına bakınız), söz konusu üçüncü tarafların sundukları detaylı bilgilere ve izin formlarına erişerek, bu çerezlerin yerleştirilmesini engelleyebilirler.

5. Çerezlerin Devre Dışı Bırakılması ve Silinmesi

Web tarayıcıların ve cihazların çoğu varsayılan olarak çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ayarlanmıştır. Kullanıcı tercihine göre tarayıcı ayarlarını güncelleyerek çerezleri devre dışı bırakmayı ya da cihaz ayarlarından çerezleri silmeyi ya da engellemeyi seçebilir (örneğin genellikle "Yardım", "Tercihler" ya da "Ayarlar" menüsünde açıklanan talimatları izleyerek çerezleri devre dışı bırakabilir). Kullanıcı cihazına yerleştirilmiş çerezleri silmek isterse, gerekli talimatlara, Internet tarayıcısından yardım, destek, geçmiş veya araçlar sekmelerine tıklayarak ulaşabilir.

Çerezleri silmeyi ya da engellemeyi ya da benzer teknolojilerin kullanılmasını kısıtlamayı seçmeniz halinde, web sitesine ya da işlevlerine erişiminizin etkilenebileceğini lütfen unutmayın. Çerezler hakkında daha fazla bilgi için  http://www.youronlinechoices.eu ya da  www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz, bu bağlantılardan çerezler, nasıl çalıştıkları ve Kullanıcıların çerezlere ilişkin seçenekleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

6. Veri Saklama

Çerezler aracılığıyla toplanan kişisel veriler, özellikle (kanunlar uyarınca öngörülen saklama süreleri ve zaman aşımı sürelerine uygun olarak) Web sitesine zarar veren bilgisayar suçlarının tespit edilmesi ve/veya gerektiğinde Şirketin haklarının uygulanması ya da korunmasıyla bağlantılı olarak Kullanıcı'nın kimliğinin tespit edilmesine olanak verecek bir formatta en fazla 7 (yedi) gün boyunca ya da her halükarda yürürlükteki kanunlar ve yönetmeliklerde belirtilen süre boyunca depolanacaktır.

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda veriye ilişkin ihtiyaç ortadan kalktığında veriler kesin olarak iptal edilecek veya anonim hale getirilecektir.

7. Veri Dolaşımı

Web Sitemizde çerezler ile toplanan hiçbir veri, açıkça belirtilmemiş alıcılara iletilmeyecek ya da paylaşılmayacaktır.

8. Veri Sahibinin Hakları

Kullanıcı dilediği zaman aşağıdakiler de dahil olmak üzere KVKK md. 11 uyarınca sahip olduğu hakları kullanabilir.

  1. kişisel verilerine erişme;
  2. kendisine iletilen hatalı kişisel verilerin derhal düzeltilmesini talep etme;
  3. kanunlarca gerekli görülen durumlarda verilerinin silinmesini talep etme;
  4. mümkün olduğunda verilerin işlenmesine ilişkin kısıtlamalar getirilmesini sağlama;
  5. Veri Sorumlusuna iletilen verilerin taşınabilir formatta hazırlanmasını talep etme,  örneğin  verilerin yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta iletilmesi ve aynı zamanda söz konusu verilerin, yürürlükteki kanunlarca talep edilen her durumda, Şirket tarafından herhangi bir engellemeye maruz kalmadan, başka bir veri sorumlusuna aktarılması;
  6. Yetkili Denetim Makamlarına şikayette bulunma (İtalya'da , Autorità Garante per la protezione dei dati personali, Türkiye’de Kişisel Verileri Koruma Kurumu).

Bu web sitesinde oluşturulan çerezlerle ilgili haklarınızı Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca tarafımıza iletebilirsiniz. Başvurularınızı aynı zamanda [email protected] adresinden bize iletebilirsiniz.

9. Çerez İşlemenin Hukuki Sebebi

Zorunlu çerezler haricindeki çerezleriniz Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun m. 5/1 hükmü uyarınca açık rızanızın alınması hukuki sebebiyle işlenmektedir. Zorunlu çerezleriniz ise Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun m. 5/2 (f) hükmü uyarınca temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, meşru menfaatlerimiz için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebiyle işlenmektedir.

10. Veri Sorumlusu

Veri Sorumlusu Türkiye kanunları uyarınca kurulmuş, ticari merkezi Ömer Bey Mah. Bursa Asfaltı Cad. No:51 Mudaya/Bursa (Türkiye) adresinde bulunan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. şirketidir. Şirket sadece kendi oluşturduğu çerezlerden, diğer bir deyişle  birinci taraf çerezlerden sorumlu olacak, üçüncü taraf çerezler, zaman içinde güncellenecek yukarıdaki tabloda belirtilmiş olan şirketlerin kontrolünde olacaktır.

11. Politikanın Güncellenmesi

Bu çerez politikası belirli aralıklarla güncellenebilir, bu nedenle Kullanıcının, Şirketin çerez kullanma yöntemleri ve amaçları hakkında bilgi sahibi olmak için Web Sitesini her ziyaretinde bu politikaya göz atması özellikle tavsiye edilir.

Aşağıda bu politikanın en son versiyonunun yüklendiği tarih belirtilmiştir.

Son Güncelleme: 12.3.2021