Prysmian Group FTSE4Good Küresel Endeksi’ne katılma başarısını gösterdi

Prysmian Group, sürdürülebilirlik politikalarını etik ve şeffaf bir biçimde yönetmesi ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerini başarılı şekilde hayatı geçirmesiyle dikkat çekiyor. Çalışanlarına yüksek standartlar sağlayan firma, bu özellikleriyle dikkat çeken firmalardan oluşan FTSE4Good Küresel Endeksi’ne katılma başarısını gösterdi.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, gerçekleştirdiği ticari faaliyetlerin yanında çalışanlarına yönelik uyguladığı politikalar, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile dikkat çekiyor ve sahip olduğu bu bakış açısını, belirli alanlarda attığı adımlar ve kazandığı başarılar ile taçlandırıyor. 2011 yılından bu yana, dünya çapında “Yarınlara Bağlıyoruz” olan firma misyonunu, bu tip çalışmalar ile somutlaştıran Prysmian Group, son olarak, FTSE4Good Küresel Endeksi’ne katılma başarısını gösterdi.

FTSE4Good kriterleri ve işlem görebilen endeksleri, küresel çapta kabul gören sosyal sorumluluk standartlarını karşılayan şirketlerin performansını ölçmek ve şirketlere yatırım yapmayı kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı. Bu yüksek standartların pek çoğunu yerine getiren Prysmian Group, FTSE Group’un belirlediği “İyi Uygulama” puanını aşan bir performans sergileyerek bu endekse dahil oldu.

Prysmian Group paylaşılan ortak bir kimliği yaygınlaştırarak, kişilerin gelişimini destekleme amaçlı bir süreç olan ve en etkin uluslararası standartlara dayanan ‘Çeşitlilik ve Kapsama’ politikası ile birlikte, çok kültürlü bir ortamda çeşitli yetenek geliştirme programlarını yürütmesi sayesinde, bu endekse katılma başarısını elde etti. Başarılı bulunan bir başka konu ise, tedarik zinciri genelinde sorumlu iş uygulamalarını yaymayı ve garanti etmeyi hedefleyen İş Yürütme Kuralları ile tedarik zincirinin tamamına gösterilen özen oldu. Ayrıca Prysmian Group, çalışanlarına sağladığı yüksek standartlar nedeniyle, Endeks’i hazırlamakla yükümlü bağımsız uzmanlar panelinden olumlu değerlendirmeler aldı.

FTSE4Good Endeksi, 2001 yılında FTSE Group tarafından, yatırım yapacakları şirketlerde çevresel, sosyal ve yönetişim kriterlerinin (ESG), doğru şekilde uygulanmasının performans göstergelerini arayan yatırımcılar arasında Kurumsal Sosyal Sorumluluk çalışmalarına daha fazla odaklanmak amacıyla oluşturuldu. Dolayısıyla FTSE4Good Endeksi, bir yandan sosyal sorumluluk yatırımlarının (SRI) gelişmesini desteklemenin bir aracı olurken, diğer yandan kurumsal sosyal sorumluluk politikalarıyla hissedarlar için değer yaratma arasındaki ilişkiyi anlamakla giderek daha çok ilgilenen, dünyanın önde gelen yatırımcılarına somut kılavuzluk sağlamayı amaçlıyor.