Prysmian Group, Fabrika Deneyimine Sahip Mühendislere “Make It” İşe Alım Programını Tanıttı

Location

Prysmian Group, endüstriyel yatırımlara 160 milyon € ayırırken üstün nitelikli insan kaynağı geliştirmeye odaklanıyor.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, üretim deneyimine sahip mühendisler ve teknik personel için “Make it” işe alım programını başlattı. Üretim, bakım, tasarım, kalite mühendislerini ve diğer teknik uzmanları işe almayı hedefleyen programla, şirketin dünya genelindeki merkezlerinde, üretim alanında, anahtar pozisyonların doldurulması planlanıyor. Adaylarda mühendislik veya dengi bir alanda lisans diploması, benzer pozisyonlarda ve mesleki bağlamda 3-5 yıl arasında iş deneyimi, iyi İngilizce bilgisi ve liderlik nitelikleri gibi özellikler aranıyor.

Prysmian Group, üretim sektörünün yeteneklerini bulup geliştirmeyi, aynı zamanda beceri ve uzmanlıklarından en iyi şekilde yararlanma fırsatı sunmayı hedefliyor. “Make it” programı çerçevesinde dört yıl sürecek mesleki yolculuk içerisinde, adayların becerilerinin geliştirilmesine odaklanan, Prysmian Group Academy de bulunuyor. Program, Prysmian Group’un Milano’daki genel merkezinde verilecek iki haftalık eğitimle başlayacak. Ardından, grubun en önemli fabrikalarından biri olan, Prysmian Group Türkiye, Mudanya fabrikasında 18 Ocak 2016 tarihinde açılacak ve üstün nitelikli uzman insan kaynağı yetiştirecek olan yeni Üretim Akademisi’nde iki haftalık eğitimle devam edecek.

Prysmian Group’un başarısı ve liderliği, kendi kaynaklarının kalitesi ve becerileriyle doğrudan bağlantılı. Sürekli öğrenim ve eğitimle birlikte, mesleki gelişim fırsatları, şirketin felsefesine zemin oluşturmak ve insan kaynağı geliştirme stratejisini desteklemek açısından başlıca unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Prysmian Group İnsan Kaynakları ve Organizasyon Direktörü Fabrizio Rutschmann program hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Make it” programı, bir süre önce yeni mezunlara yönelik olarak sunduğumuz ‘Build the Future’ yerleştirme programını takip eden bir girişim. Prysmian Group’un insan kaynağının değerine ve genç insanlara yatırım yapmanın önemine olan inancının göstergesi. Onların gelişimi, geleceğimiz için çok önemli.”

Dünya genelinde 89 fabrikaya ve 33 ülkede çeşitli mükemmellik merkezlerine sahip olan Prysmian Group, 2014 yılında toplam 163 milyon € ayırdığı endüstriyel yatırımlarıyla, başta denizaltı kabloları ve fiber optik kablolar olmak üzere sektöründe dünya lideridir.

Prysmian Group, son yıllarda dünyanın çeşitli yerlerinde önemli endüstriyel yatırımlar yapmakta; Romanya’daki yeni fabrikalarda, 2020 itibariyle fiber optik kablo üretimini üç katına çıkaracak ve denizaltı yüksek gerilim kablolarının üretimine başlayacak, Meksika’da açılacak yeni bir telekomünikasyon kabloları fabrikasında ise yılda 2,000,000 fkm üretilecek, Brezilya’daki fabrikaların kapasitesi artırılarak fiber optik kablo ve petrol sektörü için SURF ürünlerinin üretimi başlayacak, İtalya ve Finlandiya’da denizaltı kablo üretim kapasiteleri yükseltilecek, Rusya’da açılacak yeni bir fabrikada enerji iletim ve dağıtım kabloları üretilecek.

“Make It” programı hakkında daha ayrıntılı bilgi, www.prysmiangroup.com web sitesinin insan ve kariyer bölümünde yer almaktadır.

Watch the gallery