"Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişimi, Kayseri’de büyük ilgi gördü!

KAYSERİ, TÜRKİYE

Prysmian Group Türkiye, daha güvenli ve verimli bir dünyada yaşanması gerektiğine olan inancı ile Türk kablo sektöründeki algıyı güçlendirmek, yüksek performanslı ve maliyette avantaj getirecek çözümlerin tercih edilmesini sağlamak amacıyla “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişiminin 4. aşamasını Kayseri’de düzenlediği seminer ile sektöre sundu. 1 Ekim Perşembe günü lansmanı gerçekleştirilen ve Solar (PV) kabloları ele alan "Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişiminde, doğru kablo seçimi ve kaliteli ürün kullanmanın getirdiği kısa ve uzun vadeli avantajlar ön plana çıkıyor.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Türk kablo sektörüne kazandırdığı ilklere "Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişimi ile bir yenisini daha ekliyor. 2012 yılında Türk kablo sektörüne sunduğu “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişiminin 4. aşaması olan bu çalışmayı, ilk kez Kayseri’de düzenlenen organizasyonla tanıtan Prysmian Group Türkiye, ülke genelinde birçok seminer düzenlemeyi hedefliyor.

Prysmian Group Türkiye, "Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişimi kapsamında kabloların güvenliklerini, yüksek performanslarını ve toplam proje maliyetlerinde sağladığı avantajları değerlendiriyor. PPT sonuçlarına göre, Prysmian Group Türkiye’nin Solar (PV) kabloları, TÜV şartlarının üzerinde performans gösteriyor ve standart ömür süresi 25 yıldan daha uzun işlevlerini sürdürüyor. Aynı zamanda, Solar (PV) kablolarını Almanya’nın test ve belgelendirme kuruluşu VDE uygunluğu ile sertifikalandıran Prysmian Group Türkiye, EN sertifikalı ürünlerini Avrupa’dan önce, Almanya ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına sunmanın gururunu yaşıyor.

“Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu kapsamında, sektörü ileri seviyelere taşıyan adımlarını sürdüren Prysmian Group Türkiye’nin yetkili isimleri ile birlikte sektörden isimlerin buluştuğu seminerde; Prysmian Group Türkiye OEM & Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk ‘"Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." Sistemin Maliyet Yapısı’ konusuna dikkat çekerken, Prysmian Group Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Tamer Yavuztürk, ‘Geçmişten bugüne "Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...”, Prysmian Group Türkiye Malzeme Teknolojileri Müdürü Alaettin Şenkaya ‘"Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." Teknik Bilgilendirme’, Prysmian Group Almanya Solar Satış Sorumlusu İlker Aksoy ‘Solar (PV) kablo yapısı, Almanya Güneş Enerjisi Pazarı ve pazardaki problemler’ gibi konuları ele aldı; Solarbaba Platformu Kurucusu Ateş Uğurel ise ‘Türkiye Güneş Enerjisi Pazarı’ hakkında gelişmeleri paylaştı. Seminerin ardından, Seferoğlu Elektrik ile birlikte Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Güneş Enerjisi Santrali’ne bir de saha ziyareti gerçekleştirildi.

Prysmian Group Türkiye OEM & Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk büyük ilgi gören 4. aşama hakkında “Prysmian Group güneş enerjisi çözümleri, uzun yıllardır tercih edilmekte ve bu çözümlerin kullanım sonrası performansları, rakiplerine göre bir adım öne çıkmaktadır. Sahip olduğumuz sertifikasyonlarla ve gerçek saha şartlarında test edilen ürünlerimiz ve tecrübemizle Türk kablo sektöründe farklılaşıyoruz. İşte tam da bu sebeple, Türk kablo sektöründe büyük yankı uyandıran ve başarı sağlayan ‘Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...’ girişimimizin 4. aşaması olan ‘Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir...’i sektöre sunmamız bizim için adeta kaçınılmaz oldu.” dedi.

“Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimi hakkında

Prysmian Group Türkiye, “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimini lanse ettiği 2012 tarihinden bu yana, gerçekleştirdiği aşamalar kapsamında 2 ülkede düzenlediği 23 seminerle ulaştığı kişi sayısını 2.100’ün üzerine taşıdı. Girişimin 2. aşamasında sektöre bir yenilik daha getiren şirket, www.prysmianperformanstesti.com web sitesinde ve akıllı telefonlarda erişilebilir olan Kablomatik™ uygulaması ile kablo hesaplamalarının pratik ve kolay bir şekilde yapılmasının yanı sıra doğru kablonun tercih edilmesine de imkân tanıdı.

3. aşamada yapılan yenilikler çerçevesinde ise, 1. ve 2. aşama kapsamında yapılan “Duman Yoğunluğu Testi”, “Sıyrılabilirlik Testi” ve “Gerilim Altında Yanma Testi”ne ilave olarak panolarda aşırı ısınma sonucunda ortaya çıkabilecek yangınlara dikkat çeken “Aşırı Isınma Testi”, yangın anında darbe ve su etkisi altında kabloların performansını sürdürmesini gösteren “Darbe ve Gerilim Altında Yanma Testi”, boru içinden döşenen kabloların kayganlık özelliğini ön plana çıkaran “Çekme Kuvveti Testi” ve “Kayganlık Testi” de ön plana çıktı.

Detaylı bilgi için: www.prysmianperformanstesti.com