Türk Prysmian'da CEO Değişikliği

Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş.'nin Türkiye Genel Müdürlüğü ve CEO görevini yürüten Hakan Özmen, 01.07.2009 tarihinden itibaren Prysmian'ın tüm dünyadaki telekom işinin başına CEO olarak atanmıştır.

Hakan Özmen'in ayrılması ile Türk Prysmian'ın Genel Müdürlük görevine ise 01.06.2009 tarihinden geçerli olmak üzere Francesco Fanciulli getirilmiştir.

Hakan Özmen hakkında:
1993 yılında, Siemens A.G-Simko Ticaret A.Ş.'de profesyonel hayatına başlayan Özmen, Mudanya'daki kablo fabrikasına denetim sorumlusu ve genel sekreter olarak atandı. Daha sonra bu görevlerinin yanında Romanya'daki fabrika, Kazakistan'daki yatırım ve Simko dahilindeki tüm denetlemelerin sorumluluğunu aldı. Pirelli'nin global olarak Siemens Kablo'yu satın almasının ardından Hakan Özmen, İtalya'da bulunan Pirelli Kablo'nun merkez ofisine atandı. 2001 yılında, 147 milyon YTL'lik ciroya sahip Türk Pirelli Kablo'nun Mali ve İdari İşler Direktörü olarak Türkiye'ye dönen Özmen, uluslararası hisse devri sonrasında Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş olarak isim değiştiren şirketin Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Son olarak, 01.07.2009 tarihinden geçerli olmak üzere, Prysmian'ın tüm dünyadaki telekom işinin başına CEO olarak atandı.

Francesco Fanciulli hakkında:
B2C ve B2B endüstrilerinde derin yönetsel kariyerinin ardından, Ticaret Departmanı'nda başlayan ve İş Birimleri/Global Kanallar yönetimi alanına kadar uzanan uluslararası yönetim tecrübesine sahip olan Francesco Fanciulli, 2008 yılının başında Prysmian ailesine katıldı.

1988 yılında Hızlı Tüketim Ürünleri alanında dünya lideri olan bir firmanın Ticaret Departmanı'nda çalışmaya başlayan Fanciulli, ilgili şirketin İtalya ve yurtdışı birimlerinde görev yaptı.. 1998 yılında Pirelli Grubu'na İtalya Pazarlama Direktörü olarak gecen Fanciulli, ardından Avrupa Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. 2001 yılında Pirelli Lastikleri CMO(Chief Marketing Officer)'ı oldu. 2003 yılında dünya genelinde OEM Kanalı İş Direktörü olarak atandıktan sonra 2006 yılında tüm dünyadaki Satış&Pazarlama aktivitelerinden sorumlu Pazarlama Direktörü olan Fanciulli, tüm ticari birimlerin Genel Müdürlüğü'nü de yürüttü. 2008 yılının başında Prysmian Grubu'na katılan Francesco Fanciulli, Türk Prysmian'ın CEO'su olarak atanmadan once, Asya Bölgesi İş Geliştirme Projesi'nde görev yaptı.

Prysmian hakkında:
Prysmian Grubu, enerji ve telekomünikasyon kabloları endüstrisinde, 2008 yılında 5 milyar Euro'yu aşan satışları ile yüksek değerde piyasa segmentlerindeki pazar pozisyonuyla bir dünya lideridir. Enerji Kablo ve Sistemleri (elektrik iletimi ve dağıtımı için deniz ve kara kabloları) ve Telekomünikasyon Kablo ve Sistemleri (video, bilgi ve ses iletimi için optik fiber ve kablolar ve bakır telekom kabloları) olarak iki alanda faaliyet gösteren Prysmian Grubu'nun, 41 ülkede şubeleri, 21 ülkede 54 fabrikası, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika'da 7 Ar-Ge Merkezi ve 12.000'den fazla çalışanı bulunmaktadır. Müşterilerin özel taleplerini karşılamak için ürün ve sistemlerin gelişimi üzerine yoğunlaşan Prysmian'ın temel rekabet güçleri arasında, Ar-Ge'ye verdiği önem, yenilikçi ürün ve ürün süreçleri ve özel gelişmiş teknolojilerin kullanımıdır. Prysmian, Milan Blue Chip borsasında işlem görmektedir.

Türk Prysmian hakkında:
1964 yılında, Mudanya'da kurulmuş olan Türk Siemens'e ait kablo fabrikasının mülkiyeti 5 Ağustos 1999 tarihinde Pirelli'ye geçmiş ve 28 Temmuz 2005 tarihinde gerçekleşen uluslararası hisse devri sonucunda Prysmian adı altında hizmet vermeye başlamıştır.

Bugün, toplam 180.000 m² lik açık alan (79.000 m² kapalı alan) üzerinde faaliyet göstermekte olan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş.'nin ürün yelpazesi kapsamında 220 kV'a kadar olan tüm enerji kabloları, 3.600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ile fiber optik kabloları bulunmaktadır. Kablo sektörünün, en yüksek teknolojik düzeyde, TSE yeterliliği olan yegane termik, mekanik, kimya ve elektrik bilimsel araştırma ve test laboratuarlarını da bünyesinde barındırmaktadır. Bunun yanı sıra Türk Prysmian, kablo ve sistemleri için “Anahtar Teslimi” projeler yaparak tüm müşterilerimize eşsiz ve üstün hizmetler vermeye devam etmektedir. Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş.‘nin kurulu kapasitesi, ulusal pazarın tüm ihtiyacını tam olarak karşılayabileceği gibi uluslararası pazarlarda da rekabet edebilecek seviyelerde yer almaktadır. Prysmian Grubu içinde öncelikli bir ihracat merkezi olmakta devam eden Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş., 2008 yılında toplam yaklaşık 634 milyon TL olan cirosunun %38'ini ihraç etmiştir.